Virusurile, în calitate de complexe moleculare care nu au toate proprietățile unităților elementare de organizare a lumii vii, reprezintă o formă intermediară între nivelul de organizare molecular și cel celular.

I. Diculescu (1983)

Există 2328 rezultate în dicționar. ,
Caută în dicționar
Termenul începe cu Conține Căutare exactă Căutare aproximativă
Toate A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S Ş T U V W X Y Z
Page:  « Prev ... 3 4 5 6 7 8... Next »
Termen Definiție
OOGENEZA

(gr. oon - ou; genesis — descendent) — formarea, dezvoltarea și maturarea gametului femel sau ovulului (ovum). V. MEIOZĂ, OOCIT.

Alte forme de scriere (cuvantul fără diacritice): OOGENEZĂ
OOSFERĂ

(gr. oon - ou; sphaira — glob) — gametul femei, la plante. Rezultă în urma meiozei și este situată în sacul embriotiar, la polul micropilar. Din unirea oosferei (n) cu o spermatie ...

Alte forme de scriere (cuvantul fără diacritice): OOSFERA
OOSPOR

(gr. oon - ou; sporos — sămânță) — zigotul sau celula ou fecundată; spor de rezistență, format în urma fecundării oosferei (situată în oogon), la unele plante; zigotul închist...

OOTECĂ

(gr. oon - ou; theke — teacă) — 1. Pungă secretată de femelele unor insecte în care sunt închise ca într-un pachet ouăle (fecundate). 2. Sporangiu.

Alte forme de scriere (cuvantul fără diacritice): OOTECA
OPERATOR

genă (segment de ADN dintr-un operon), care, prin interacțiunea cu un represor specific, poate controla funcționarea uneia sau câtorva gene structurale (din operonul respectiv).

Page:  « Prev ... 3 4 5 6 7 8... Next »