...Rolul acestor macromolecule complexe (a acizilor nucleici) l-am putea asemui, dacă este să facem o comparație, cu acela al unor mari noduri feroviare, către care converg în mod necesar și în care se încrucișează numeroase căi de transport. Asemenea noduri, prin însăși existența și complexitatea lor, devin centre care dirijează și coordonează traficul unor vaste regiuni.

N. Botnariuc (1970)

Există 2328 rezultate în dicționar. ,
Caută în dicționar
Termenul începe cu Conține Căutare exactă Căutare aproximativă
Toate A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S Ş T U V W X Y Z
Page:  « Prev ... 4 5 6 7 8 9... Next »
Termen Definiție
ACID URIC

la mamifere, produs al degradării acizilor nucleici (a bazelor purinice: adenina şi guanina), greu solubil în apă. Este principalul component azotat al urinei la reptile și păsări, la care e...

ACID β INDOLILACETIC
ACIZI NUCLEICI

grup de acizi existenți în materialul organic nuclear, alcătuiți dintr-o combinare a acidului fosforic cu un hidrocarbonat (o pentoză) și o bază azotată. În funcți...

ACLAMIDEU

(gr. a - fără; chlamys — manta) — floare nudă (golașă), lipsită atât de caliciu (sepale) cât și de corolă (petale), ex. florile de salcie.

ACLIMATIZARE

proces fiziologic de adaptare a unei specii la un climat (temperatură, umiditate, curenți de aer) sau mediu (biotic și abiotic), diferit de cel în care a trăit anterior.

Page:  « Prev ... 4 5 6 7 8 9... Next »