Pe drept cuvânt se poate spune că, în realitate un animal aerian nu trăiește în aerul atmosferic, peștele în apă sau un vierme tericol în nisip. Atmosfera, apele, solul reprezintă abia al doilea înveliș în jurul substratului vieții, apărat de lichidul sanguin, care circulă pretutindeni, formând o primă incintă în jurul tuturor particulelor vii.

Cl. Bernard (1850)

Există 2328 rezultate în dicționar. ,
Caută în dicționar
Termenul începe cu Conține Căutare exactă Căutare aproximativă
Toate A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S Ş T U V W X Y Z
Page:  « Prev ... 3 4 5 6 7 8... Next »
Termen Definiție
OOGENEZA

(gr. oon - ou; genesis — descendent) — formarea, dezvoltarea și maturarea gametului femel sau ovulului (ovum). V. MEIOZĂ, OOCIT.

Alte forme de scriere (cuvantul fără diacritice): OOGENEZĂ
OOSFERĂ

(gr. oon - ou; sphaira — glob) — gametul femei, la plante. Rezultă în urma meiozei și este situată în sacul embriotiar, la polul micropilar. Din unirea oosferei (n) cu o spermatie ...

Alte forme de scriere (cuvantul fără diacritice): OOSFERA
OOSPOR

(gr. oon - ou; sporos — sămânță) — zigotul sau celula ou fecundată; spor de rezistență, format în urma fecundării oosferei (situată în oogon), la unele plante; zigotul închist...

OOTECĂ

(gr. oon - ou; theke — teacă) — 1. Pungă secretată de femelele unor insecte în care sunt închise ca într-un pachet ouăle (fecundate). 2. Sporangiu.

Alte forme de scriere (cuvantul fără diacritice): OOTECA
OPERATOR

genă (segment de ADN dintr-un operon), care, prin interacțiunea cu un represor specific, poate controla funcționarea uneia sau câtorva gene structurale (din operonul respectiv).

Page:  « Prev ... 3 4 5 6 7 8... Next »